Symtom och behandling av epilepsi hos hundar

Symtom och behandling av epilepsi hos hundar

Ett av de vanligaste neurologiska problemen hos smådjur är epileptiska anfall. Många djurägare oroar sig regelbundet för sitt husdjur på grund av de skrämmande symptomen på epilepsi. Symtomen är verkligen mycket varierande och det typiska anfallet är inte nödvändigtvis det första som uppträder. Epileptiska anfall kan orsakas av en mängd olika tillstånd, men den exakta orsaken kommer att diagnostiseras av din veterinär efter en undersökning. Men vi är mer intresserade av hur vi kan hjälpa vår trogna vän.

Behandling av epilepsi hos hundar med naturläkemedel
Genom att flitigt tillämpa naturläkemedel kan vi hjälpa till att minska symtomens svårighetsgrad och regelbundenhet under utredningsperioden och sedan igen under behandlingen. Livsmedel som är rika på C-vitamin är användbara eftersom deras innehåll av antioxidanter neutraliserar fria radikaler och förhindrar uppkomsten av anfall genom att regenerera cellerna. Många beprövade CBD-oljepreparat, Omega-3-fettsyror, fullvärdig mat som tillagas hemma och vitaminrika husdjursfoder kan ha en gynnsam effekt.

Katt epilepsi
Även om epilepsi är vanligare hos hundar kan även katter falla offer för sjukdomen. Katter kan förlora medvetandet under ett anfall, men före ett anfall kan följande tecken vara en varning:

  • Döljer sig eller är distraherad.
  • Kan vara rädda.
  • De kan bli alerta eller börja skygga undan, eller vara alerta.
  • Det är också nödvändigt att göra en kontroll, behandling som ordinerats av en läkare och naturläkemedel kan användas framgångsrikt.

MedicalNews Magazine har ett särskilt fokus på naturlig hälsovård, med mycket information om effekterna av naturliga ingredienser och örter.

Behandlingsalternativ för epilepsi hos hundar
Det första steget är att vara medveten om vad man ska göra vid ett anfall. Vi måste ta bort föremål som kan orsaka skada från hans närhet och placera en mjuk säng under honom så att han inte skadas under anfallet. Det är också lämpligt att dämpa alla vertikala områden i närheten.

Efteråt ska man lugna honom, låta honom dra sig tillbaka till sitt säkra gömställe och ge honom en lugn miljö.

Veterinären är vår nästa anhalt, som kommer att utföra en undersökning och skriva ut medicin som kan göra sjukdomen symptomfri.

Källan till den här artikeln är allateledelegyartok.hu, där du kan läsa en rad artiklar om våra husdjur.